Empresaris de Catalunya demana a Puigdemont que accepti les ofertes de diàleg del Govern Central i assisteixi a la conferència de Presidents autonòmics

Berga, 22 de novembre de 2016.

Empresaris de Catalunya, associació empresarial favorable al manteniment de Catalunya dins d’Espanya, ha obert avui un cicle de xerrades que farà al llarg de 2017 per tot Catalunya amb l’objectiu de parlar de les avantatges de la unitat de mercat i l’estabilitat jurídica vers la proposta de ruptura unilateral, insubmissió i desobediència que proposen tant els partits que formen part de Junts X Si (PDECAT i ERC) com els seus socis de la CUP i que es va exemplificar en l’acte de desobediència de l’Alcaldessa de Berga al no atendre a una citació judicial.

El primer acte s’ha celebrat a Berga i al mateix han assistit una cinquantena d’empresaris. En les properes setmanes s’aniran anunciant la resta d’actes.

Carles Rivadulla, VicePresident d’Empresaris de Catalunya (EC) ha recordat en la seva intervenció que “empreses com, per exemple, Caixabank tenen 217 oficines dedicades a Banca minorista a la província de Sevilla i cap a París havent la mateixa distància des de Barcelona a les dues ciutats”. Aquesta dada ha servit a Rivadulla per exemplificar “el pes de les relacions comercials entre Catalunya i la resta d’Espanya”.

Josep Bou, President d’EC ha afirmat que el separatisme es perniciós com ha demostrat la autodestrucció dels partits polítics que l’han abraçat com l’antiga Convergència que ara està pràcticament en procés de desaparició. Bou creu que “el prestigi i el seny català es perd ambaixada darrera ambaixada que s’obre per part de la Generalitat, fins i tot Mónaco o Andorra protesten contra la política catalana”.

Per Bou “El president de la Generalitat ha de complir la paraula que va donar el dia que va prendre possessió com a President de la Generalitat quan va prometre ser el president de tots i, per tant, assistir a la conferència de presidents autonòmics”.

El líder dels empresaris catalans ha citat Gaziel fent una crida constant al diàleg. Per Bou “Empresaris de Catalunya no està en contra de ningú, sols dels que ens volen separar”.

 

Veure resum d’impacte »

Deixa un comentari

*

captcha *