Empresaris de Catalunya diu que la cimera pel referèndum perjudica l’economia i demana que es desconvoqui

El president de l’associació, Josep Bou, creu que la Generalitat adopta una política “autàrquica i aïllacionista” que frena la marxa de les empreses.

Empresaris de Catalunya considera que la cimera del Pacte Nacional pel Dret a Decidir del 23 de desembre és un “error estratègic” que provoca, segons diu, “incertesa política, pèrdua d’influència i pes a Espanya i Europa i, per tant, perjudica la marxa de l’economia catalana” i, per això, demana que es desconvoqui la cimera. En un comunicat, el president de l’associació empresarial, Josep Bou, creu que la cimera pel referèndum és “és un fet insòlit en un moment de desglaç de les relacions entre el govern central i el de la Generalitat” i reitera que la Generalitat adopta una política “autàrquica i aïllacionista” que frena la marxa de les empreses.

En la nota, el president d’Empresaris de Catalunya exposa que “en aquest moment, quan s’obre la porta a la negociació del nou finançament autonòmic o altres reformes en el camp de l’educació, fiscalitat, etc., prendre la senda de la unilateralitat, que és el que suposa el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, és un error estratègic que provoca incertesa política, pèrdua d’influència i pes a Espanya i Europa i, per tant, perjudica a la marxa de la economia catalana”. Bou considera que Europa està veient el que suposa el populisme i, en aquest sentit, diu que Catalunya “té ara l’oportunitat d’aprendre de l’experiència d’uns altres i obrir-se a l’acord, diàleg i concòrdia, fugint de propostes rupturistes”. I afegeix que la convocatòria d’aquest pacte frena “de forma unilateral” qualsevol opció d’acord.Per a Bou, mantenir la proposta de referèndum unilateral és “una batalla superada” i recorda que el món de l’empresa demana “diàleg, tancar acords i no propostes aïllacionista i autàrquiques”.El president de l’associació empresarial diu que és el moment que el Govern de Puigdemont “reconegui” que l’acord del Parlament del 9-N va ser un “error” i s’iniciï un camí de normalitat que “potenciï” la recuperació econòmica i la recuperació del lideratge empresarial de Catalunya a Espanya i Europa. Per això, l’entitat demana que es desconvoqui la cimera del Pacte Nacional del Dret a Decidir.Bou ha demanat el president de la Generalitat que no utilitzi la CUP “com a excusa per deixar de costat les seves obligacions” i li recorda que es deu “a tots els catalans sense exclusió”. En aquest sentit, Empresaris de Catalunya considera que la decisió de Puigdemont de no assistir a la reunió de presidents autonòmics, prevista pel 17 de gener, és un “gravíssim” error per “tancar-se al diàleg i a la col·laboració amb la resta de comunitats autònomes d’Espanya”. “No assistir és negar la paraula i la cooperació”, subratlla Bou, que considera millor “una rectificació a temps que un error sostingut en el temps”.

Font: ACN Barcelona

Veure notícia a VilaWeb »

Veure notícia a Directe.cat »

Deixa un comentari

*

captcha *