Vargas Llosa tancarà la concentració contra la independència a Barcelona

Societat Civil impulsa una manifestació diumenge per demanar “concòrdia i seny”.

Diàleg, concòrdia, sensatesa i convivència. Aquests són els quatre missatges que Societat Civil Catalana ( SCC), entitat contrària a la independència, vol traslladar diumenge vinent a Barcelona en una manifestació que, sota el lema Proupartirà de plaça Urquinaona a les 12 del migdia i finalitzarà a l’avinguda Marquès de l’Argentera.

Participants portant la bandera espanyola durant la manifestació convocada per Movimiento Cívico de España y Catalanes.

Participants portant la bandera espanyola durant la manifestació convocada per Movimiento Cívico de España y Catalanes.

La marxa, que s’està promocionant en els últims dies sobretot a les xarxes socials i per missatges telefònics, tindrà la participació del premi Nobel de Literatura, Mario Vargas Llosa, que protagonitzarà el discurs de clausura.

 La seva presència a la capital catalana un dia tan assenyalat, en part gràcies a la intermediació de la periodista i impulsora de la plataforma Libres e Iguales Cayetana Álvarez de Toledo, ha disparat les peticions dels mitjans internacionals per cobrir la mobilització.

Vargas Llosa, que va viure a Barcelona entre l’estiu del 1970 i a mitjans del 1974, primer a la Via Augusta i més tard al carrer d’Osi, a Sarrià, els últims anys i en repetides ocasions ha ­expressat el seu rebuig d’un moviment independentista que, assegura, està fent “retrocedir Catalunya a un provincianisme sense cap ni peus”.

La representació dels dirigents polítics també serà nodrida, amb Albert Rivera, Inés Arrimadas, Fernando de Páramo, Carlos Carrizosa ( CS), nombrosos dirigents municipals del PSC a títol personal, i Xavier García Albiol, Alejandro Fernández, Santi Fisas, Alberto Fernández, Daniel Serrano, per part del PP.

També han confirmat la seva presència les escriptores Laura Freixas i Núria Amat, la responsable de la Unitat d’ Estudis Biogràfics de la Universitat de Barcelona, Anna Caballé, i els periodistes Miguel Ángel Aguilar i Arcadi Espada, així com representants del Centre d’ Art Lliure de Catalunya (CLAC), Empresaris de Catalunya, Convivència Cívica Catalana, plataforma Espanya i Catalans, el Grup de Periodistes Pi i Margall, Impulso Ciudadano, Plataforma Ahora, Progresistas en Positivo, Associació per la Tolerància i Economistes de Catalunya.

Societat Civil, entitat fundada el 23 d’abril del 2014 amb persones de l’òrbita de Ciutadans, PSC, PP, i moviments associatius amb l’objectiu de replicar l’auge del procés sobiranista, afirma que la marxa de diumenge vol plasmar “la preocupació” de milers de catalans per la possible declaració unilateral d’independència de dilluns vinent al Parlament.

“La nostra intenció no és ­demanar la dimissió de ningú, sinó transmetre un missatge d’unitat, en defensa dels valors ­constitucionals, i mantenir els nostres vincles polítics, ­econòmics i personals amb el conjunt d’ Espanya”, afirmen des de SCC.

L’entitat s’estima més no fer una previsió d’assistència, però la mobilització a les xarxes socials, així com les manifestacions en defensa de la unitat d’ Espanya que aquesta setmana s’han anat celebrant de manera espontània a Barcelona –diumenge passat 15.000 persones es van congregar a la plaça Urquinaona–, i a altres municipis de l’àrea metropolitana, els convida a pensar que serà “important”.

A més, SCC ha contractat uns quants autocars perquè es pugui desplaçar qui vulgui a la capital catalana des de Girona, Lleida i Tarragona.

Si els contraris a la independència es manifestaran pel centre de Barcelona aquest diumenge, l’ Assemblea Nacional Catalana ( ANC) va remetre ahir un missatge intern als seus socis en el qual crida a guardar forces aquest cap de setmana i preparar-se per dilluns, el dia en què el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, podria declarar la independència de manera unilateral, i per continuar “als carrers defensant els nostres drets i llibertats com hem fet fins ara”.

Deixa un comentari

captcha *